Életrajz

Eszter_6honapos1981-ben születtem

Kazincbarcikán. Nyolc éves korom óta fuvolázom. 10 évesen vettem részt első versenyemen, amit megnyertem.

E_3eves1999-ben fejeztem be a középiskolát, a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. Diplomáimat kiváló minősítéssel vettem át a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetben, Dr. Csetényi Gyula tanítványaként, majd az ezt követő évben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Kovács Lóránt növendéke voltam. 2002-ben a Tanárképző Főiskolák Országos Versenyén második helyezést értem el – első díjat nem adtak ki.

Fiatal korom óta

számos hangverseny, fesztivál, jótékonysági rendezvény és templomi koncert szólistája voltam, ahol neves zongoraművészekkel, kamaraegyüttesekkel, zenekarokkal léptem fel, itthon és Európában.

Flautanduo22004-ben alapítottuk aFlautanduo-t Fábián Tímea fuvolaművész kamaratársammal. Együttesünkkel számtalan sikeres koncertet adtunk már.

Nemzetközileg elismert professzorok –Aurèle Nicolet(CH), Motoaki Kato (YPN), Kovács Lóránt (HU), Yossi Arnheim (IL), Peter Lucas Graf (CH) – kurzusain vettem részt. Az emlékezetes órákból a mai napig erőt merítek, s tanaikat, szemléleteiket igyekszem továbbadni tanítványaimnak.

Előadóművészként

a megtisztelő Artisjus díjjal tüntettek ki, melyet a bizottság „a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett kimagasló tevékenységért” ítél oda.

ArtisjusA tanítás nagyon fontos

számomra. A növendékeim, ajövő generáció fuvolásai, akik nemcsak tehetségesek, de remekebbnél remekebb egyéniségek. A középiskolás és főiskolai tanítványaimnál egyaránt fontos, hogy szakmailag és emberileg maximálisan segítsem őket.

Nálunk családi örökség a zene iránti szeretet és odaadás. Közeli rokonom a világhírű hegedűművész, Végh Sándor. Az Ő munkássága és zsenialitása örök példa pályafutásom során.